Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування РРО/ПРРО з 01 січня 2022 року як чергова тема зустрічей в Голосіївському районі

, опубліковано 28 січня 2022 о 15:38

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ Голосіївського  району м. Києва було проведено дві тематичні зустрічі з питань використання суб`єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з початку 2022 року.

Фахівцями столичної податкової було поінформовано слухачів про те, що підприємці мають можливість самостійно вирішувати, який вид реєстратора використовувати –апаратний РРО чи ПРРО. Так, програмний реєстратор розрахункових операцій можна встановити завантаживши безкоштовне програмне забезпечення від ДПС.

Крім цього, працівники податкової зазначили, що державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій (реєстр РРО) містить в собі близько 100 моделей різних РРО, які дозволені до первинної реєстрації в органах ДПС та в повній мірі спроможні забезпечити будь-які потреби всіх суб’єктів господарювання, пов’язаних з процесами фіскалізації розрахунків.

Також у ході зустрічей обговорювалися питання щодо процедури обліку товарних запасів та акцентувалась увага на тому, яка категорія платників зобов`язана його вести.

Податківці наголосили на важливості та необхідності застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій.

 

У ході зустрічей серед слухачів була розповсюджена друкована продукція з детальною інформацією щодо застосування РРО/ПРРО.

Заходи проходили у форматі конструктивного діалогу. Столичні податківці надали фахові відповіді на всі запитання платників податків щодо порядку встановлення та застосування касових апаратів.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine