Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Найбільш поширені питання щодо застосування РРО/ПРРО підприємцями

, опубліковано 28 січня 2022 о 16:00

Сьогодні у ЦОП ДПІ Оболонського району Головного управління ДПС у м. Києві відбулися дві чергові зустрічі з питань застосування РРО/ПРРО.

У ході зустрічей фахівці роз’яснювали суб’єктам господарювання основні аспекти застосування РРО/ПРРО у 2022 році та порядок облік товарних запасів.

Столичні податківці розповіли, що ДПС веде реєстр програмних реєстраторів розрахункових операцій (реєстр ПРРО) та зауважили, що ПРРО може використовуватись у будь-якій сфері крім діяльності, пов’язаної з реалізацією пального на АЗС. Таке обмеження встановлене Законом про РРО.

Крім того працівники податкової зазначили, що державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій (реєстр РРО) містить в собі близько 100 моделей різних РРО, які дозволені до первинної реєстрації в органах ДПС та в повній мірі спроможні забезпечити будь-які потреби всіх суб’єктів господарювання, пов’язаних з процесами фіскалізації розрахунків.

Також було зауважено, що програмне забезпечення програмних РРО може інтегрується із бухгалтерськими, іншими програмами, зокрема, в частині створення та ведення номенклатури товарів.

Наприкінці заходів учасники отримували вичерпні відповіді на свої запитання щодо даної теми.

Податківці підкреслили, що на інформаційних ресурсах ДПС Києва постійно розміщуються актуальні роз’яснювальні та презентаційні матеріали щодо РРО та ПРРО.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine