Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що таке електронний фіскальний звіт, створений ПРРО?

, опубліковано 31 січня 2022 о 13:13

Головне управління ДПС  у  м. Києві  повідомляє, що електронний фіскальний  звіт, створений програмним реєстратором розрахункових операцій – це документ, що містить дані фіскального звіту, зареєстрований фіскальним сервером контролюючого органу, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов’язкові реквізити фіскального звіту за встановленою формою.

Довідково: визначення поняття «електронний фіскальний звіт, створений програмним реєстратором розрахункових операцій» встановлено Законом України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг».

Нагадуємо, що фізичні особи – підприємці (далі – ФОП) – платники єдиного  податку другої,  третьої  та четвертої  груп  зобов’язані з 01 січня 2022 року застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. 

Водночас, ФОП – платники єдиного податку першої групи відповідно до положень Податкового кодексу України звільнені від обов’язку застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні господарської діяльності.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine