Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий вебінар із столичними підприємцями щодо новацій у застосуванні РРО/ПРРО

, опубліковано 28 січня 2022 о 16:31

Сьогодні податківці столиці провели черговий вебінар для підприємців м. Києва.

Під час заходу фахівці ДПС Києва детально роз’яснили слухачам, що з початку 2022 року платники єдиного податку 2, 3 та 4 груп, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій, а також видавати покупцям фіскальні чеки.

Окрім того, учасники вебінару дізналися про те, що ФОП – платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів.

Під час заходу посадовці наголосили, що платники єдиного податку І групи не застосовують РРО/ПРРО та не ведуть облік товарних запасів.

Фахівці столичної податкової детально розглянули питання, які виникають під час реєстрації та застосування РРО/ПРРО та акцентували увагу на перевагах застосування ПРРО, як для продавців так і для покупців товарів.

Крім того, податківці нагадали, що відповідне програмне забезпечення надається ДПС України суб’єктам господарювання – безкоштовно.

Роз’яснювальна робота щодо нововведень у застосуванні РРО/ПРРО триває.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine