Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Використання ПРРО як чергова тема зустрічей з платниками

, опубліковано 31 січня 2022 о 16:51

Сьогодні у ЦОП ДПІ Святошинського району Головного управління ДПС у м. Києві проведено дві зустрічі зі столичними підприємцями. Під час заходів обговорювали порядок застосування програмного реєстратора розрахункових операцій.

У ході зустрічей столичні податківці розповідали, що безкоштовне програмне рішення від ДПС (ПРРО) можна завантажити на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: Головна/БАНЕР/Програмні РРО (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. Його можна встановити на будь-який гаджет, що підтримує операційну систему Windows чи Android і має підключення до мережі Internet та зекономити на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговуванні.

Також податківці повідомили, що передбачається виключно онлайн реєстрація ПРРО в контролюючому органі та онлайн передача (отримання) даних до/від фіскального серверу контролюючого органу.

Фахівці звернули увагу на те, що передача даних до ДПС забезпечується без залучення інформаційних еквайєрів і дозволяє працювати в режимі offline (до 36 годин поспіль та не більше 168 годин протягом календарного місяця) та надсилати до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення режиму offline.

 

Працівники податкової наголосили, що суб’єкти господарювання на свій власний вибір можуть використовувати класичний, або будь-який представлений на ринку програмний РРО в залежності від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб.

Наприкінці заходів учасникам надали вичерпні відповіді на всі запитання щодо заявленої теми, а також рекомендували долучатися до інформаційних ресурсів ДПС.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine