Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Центрі обслуговування платників Деснянського району проведено зустрічі з питань застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 31 січня 2022 о 16:52

Сьогодні фахівці ЦОП ДПІ у Деснянському районі м. Києва провели дві зустрічі з платниками податків щодо застосування РРО та ПРРО з 01 січня 2022 року.

Спікери розповіли слухачам про необхідність обов’язкового використання РРО та/або ПРРО підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування ІІ – ІV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товари.

Столичні податківці зазначили, що ДПС України веде реєстр програмних реєстраторів розрахункових операцій (реєстр ПРРО) та зауважили, що ПРРО може використовуватись у будь-якій сфері крім діяльності, пов’язаної з реалізацією пального на АЗС. Таке обмеження встановлене Законом про РРО.

Також зосередили увагу платників на тому, що на офіційному порталі ДПС України створено банер «Програмні РРО», де розміщені презентаційні матеріали щодо впровадження ПРРО, відеоуроки, актуальні запитання - відповіді, пов’язані із запровадженням ПРРО.

 

Крім того, столичні податківці детально розповіли про порядок ведення обліку товарних запасів та пояснили, яка категорія платників повинна вести такий облік.

Наприкінці заходів фахівці столичної податкової надали відповіді на запитання платників податків, що стосувалися теми зустрічей.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine