Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування РРО/ПРРО для фізичних осіб-підприємців з початку 2022 року обговорювалось на зустрічах з платниками Печерського району

, опубліковано 31 січня 2022 о 17:07

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ Печерського району відбулося дві зустрічі зі столичними платниками податків. Тема заходів: «Застосування РРО/ПРРО для фізичних осіб-підприємців з початку 2022 року».

У ході зустрічей фахівці податкової детально роз’яснювали суб’єктам господарювання про те, що з 01 січня поточного року платники єдиного податку ІІ-ІV груп повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій незалежно від виду своєї діяльності та обсягу доходу.


 

Столичні податківці зауважили, що ДПС надає своє програмне рішення платникам податків безкоштовно. Витрати користувачів безкоштовного ПРРО на технічну підтримку, супроводження, оновлення версій програмного забезпечення ПРРО від ДПС не передбачаються.

Також працівники податкової проінформували платників про те, що ДПС веде реєстр програмних реєстраторів розрахункових операцій (реєстр ПРРО) та державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій (реєстр РРО), який містить в собі близько 100 моделей різних РРО, які дозволені до первинної реєстрації в органах ДПС та в повній мірі спроможні забезпечити будь-які потреби всіх суб’єктів господарювання, пов’язаних з процесами фіскалізації розрахунків.

На  всі питання, які надходили від платників податків, щодо заявленої теми посадовці надавали кваліфіковані відповіді.

Роз’яснювальна робота щодо нововведень у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій буде продовжуватися і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine