Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий онлайн семінар у столичній податковій з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 31 січня 2022 о 17:11

Сьогодні фахівцями Головного управління ДПС у м. Києві був проведений онлайн семінар, під час якого обговорювались актуальні питання реєстрації та застосування РРО/ПРРО.  

На початку онлайн спілкування податківці пояснили учасникам вимоги законодавства, якими передбачено обов’язкове застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання – платниками єдиного податку другої - четвертої груп при здійсненні розрахункових операцій.

Також розповіли про порядок реєстрації РРО/ПРРО, пояснили, як завантажити безкоштовне  програмне забезпечення із вебпорталу податкової служби для тих підприємців, які вирішили застосовувати ПРРО.

Водночас нагадали, що суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний, або програмний РРО, в залежності від своїх потреб.

Особливу увагу фахівці столичної податкової приділили питанням щодо порядку ведення обліку товарних запасів, пояснили, які документи відносяться до первинних та яку інформацію вони мають містити.

Також зауважили, що не зобов’язані вести облік товарних запасів фізичні особи-підприємці платники єдиного податку другої - четвертої груп, які не є платниками податку на додану вартість або не здійснюють реалізацію: технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Захід завершився у форматі питання - відповіді.

З детальною інформацією щодо порядку застосування РРО/ПРРО можна ознайомитись на вебпорталі ДПС України в банері «Програмні РРО» https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine