Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці продовжують роз’яснювати особливості застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 31 січня 2022 о 17:11

Сьогодні у Центрі обслуговування платників Солом’янського району було проведено дві зустрічі із платниками податків столиці та тему: «Особливості застосування РРО/ПРРО».

Під час зустрічей податківці акцентували увагу присутніх на тому, що відповідно до змін законодавства, починаючи з 01 січня 2022 року, платники єдиного податку ІІ – ІV груп повинні здійснювати свою діяльність з використанням РРО/ПРРО. Водночас відповідно до вимог ПКУ платники єдиного податку І групи не зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО.

Фахівці детально розповіли про здійснення реєстрації РРО/ПРРО, видачу коштів у разі повернення товару або скасування помилково проведеної суми, а також про зобов’язання суб’єкту господарювання щоденно створювати (друкувати) фіскальні звітні чеки та забезпечувати їх зберігання.   

 

Також платників було проінформовано про те, що безкоштовне програмне рішення від ДПС (ПРРО) можна завантажити на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: Головна/БАНЕР/Програмні РРО (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. Його можна встановити на будь-який гаджет, що підтримує операційну систему Windows чи Android і має підключення до мережі Internet, та зекономити на придбанні традиційних касових апаратів, та їх обслуговуванні.

На завершення заходу працівники податкової надали вичерпні відповіді на всі запитання щодо заявленої теми.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine