Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок реєстрації та використання РРО/ПРРО у 2022 році розповідають столичні податківці під час зустрічей у столичних ЦОП

, опубліковано 08 лютого 2022 о 16:07

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ у Солом’янському районі Головного управління ДПС у м. Києві проведено дві тематичні зустрічі із суб’єктами господарювання Києва. Тема заходів: «Порядок реєстрації та використання РРО/ПРРО у 2022 році».

Так, під час зустрічей податківці розповіли про законодавчі вимоги щодо використання РРО, у тому числі ПРРО та наголосили, що відповідно до п. 61 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України застосування РРО та/або ПРРО платниками єдиного податку ІІ – ІV груп є обов’язковим. Ці правила не поширюються на  платників єдиного податку І групи.

Водночас податківці детально розповіли про переваги ПРРО та наголосили, що програмне забезпечення «Програмний реєстратор розрахункових операцій» можна завантажити на сайті ДПС за посиланням: Головна → БАНЕР → Програмні РРО → Програмний реєстратор розрахункових операцій. Для завантаження програмного забезпечення потрібно скористатися будь-яким браузером (для Google Chrome існують окремі налаштування для завантаження файлів з ftp).

 

Зустрічі пройшли у форматі конструктивного діалогу. Платники податків отримали ґрунтовні відповіді на запитання щодо заявленої теми. 

Подібні заходи будуть проводитись і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine