Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування РРО та/або ПРРО ФОП – основна тема під час зустрічей у ЦОП Шевченківського району

, опубліковано 08 лютого 2022 о 16:10

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ Шевченківського району м. Києва було проведено чергові дві зустрічі зі столичними підприємцями. Під час заходів обговорювали порядок застосування РРО та/або ПРРО під час здійснення розрахункових операцій.

Відкриваючи захід податківці наголосили, що ФОП – платники єдиного податку ІІ – ІV груп згідно з вимогами Податкового кодексу України з 01 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

 

Крім того, фахівці столичної податкової поінформували присутніх про те, що ФОП – платники єдиного податку ІІ – ІV груп, що здійснюють реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, відповідно до вимог Порядку № 496, зобов’язані вести облік товарних запасів. 

Також столичні податківці підкреслили, що ФОП – платники єдиного податку І групи не зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО та вести облік товарних запасів.

Наприкінці зустрічей платники податків отримували вичерпні відповіді на свої запитання щодо заявленої теми.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine