Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про нововведення у застосуванні РРО/ПРРО під час зустрічі на одному із ринків Києва

, опубліковано 09 лютого 2022 о 15:50

Сьогодні фахівцями Головного управління ДПС у м. Києві проведено зустріч з суб’єктами господарювання на одному із столичних ринків.

Під час зустрічі було обговорено новації у застосуванні РРО/ПРРО, які діють з початку року.

Зокрема, податківці детально роз’яснювали слухачам про те, що з 01 січня 2022 року платники єдиного податку ІІ-ІV груп повинні застосовувати РРО/ПРРО незалежно від виду своєї діяльності та обсягу доходу.

Окрім того, посадовці пояснили, що реєстрація РРО здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків. Для реєстрації РРО суб’єкт господарювання або представник суб’єкта господарювання подає до контролюючого органу заяву про реєстрацію РРО за ф. № 1-РРО за ідентифікатором форми J/F1311405 в розділі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету.

 

Також увагу слухачів було акцентовано на особливостях застосування ПРРО. Фахівці столичної податкової підкреслили, що програмне забезпечення для ПРРО від ДПС можна завантажити безкоштовно з офіційного вебпорталу ДПС України на будь-який пристрій: телефон, планшет, ноутбук чи ПК.

На завершення зустрічі присутні отримали друковану продукцію, а також вичерпні відповіді на свої запитання щодо теми заходу. 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine