Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості реєстрації і застосовування РРО/ПРРО та ведення обліку товарних запасів говорили на зустрічах з платниками податків Деснянського району

, опубліковано 14 лютого 2022 о 14:58

У рамках проведення інформаційно - роз’яснювальної кампанії з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій у Центрі обслуговування платників ДПІ Деснянського району Головного управління ДПС у м. Києві проведено зустрічі з платниками податків столиці.

Фахівці звернули увагу на те, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої групи з 01 січня 2022 року не зобов’язані реєструвати та застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні РРО.

Крім того, з 01 січня 2022 року фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої групи не здійснюють ведення обліку товарних запасів.

Водночас податківці нагадали, що для платників єдиного податку другої – четвертої груп застосування РРО та/або програмних РРО з 01 січня 2022 року є обов’язковим, незалежно від обсягу доходу та умов здійснення ними розрахункових операцій.

У ході зустрічей серед присутніх була розповсюджена друкована продукція з детальною інформацією щодо застосування РРО/ПРРО. Практика проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів для платників продовжується.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine