Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Найбільш поширені питання щодо застосування РРО/ПРРО підприємцями

, опубліковано 14 лютого 2022 о 16:49

З метою інформування платників податків столиці щодо новацій застосування класичного РРО або ПРРО у Центрі обслуговування платників ДПІ Дніпровського району відбулося дві зустрічі.

Під час зустрічей столичні податківці пояснювали суб’єктам господарювання,  що з початку року ФОП – платники єдиного податку 2, 3 та 4 груп, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій.

Нововведення стосуються бізнесу, який отримує гроші від кінцевих покупців у формі готівки, жетонів, талонів або розрахунків з використанням банківських карток та інших платіжних систем. Проведення таких розрахунків можливе лише за наявності касового апарату.

Фахівці звернули увагу на позитивні аспекти використання реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій для суб`єктів господарювання.

Крім того, працівники податкової окремо зупинилися на видах касових апаратів, детально ознайомили відвідувачів з перевагами застосування ПРРО та безкоштовним програмним рішенням від ДПС.

 

Податківці підкреслили, що на інформаційних ресурсах ДПС Києва постійно розміщуються актуальні роз’яснювальні та презентаційні матеріали щодо РРО та ПРРО.

Наприкінці зустрічей учасники отримували вичерпні відповіді на свої запитання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine