Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ЦОП ДПІ Дарницького району продовжується інформаційно - роз’яснювальна кампанія з питань застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 14 лютого 2022 о 16:46

В Центрі обслуговування платників ДПІ Дарницького району Головного управління ДПС у м. Києві відбулись дві зустрічі для суб’єктів господарювання.

У ході зустрічей фахівці роз’яснювали суб’єктам господарювання основні аспекти застосування РРО/ПРРО у 2022 році та порядок обліку товарних запасів.

Столичні податківці розповіли, що ДПС веде реєстр програмних реєстраторів розрахункових операцій (реєстр ПРРО) та зауважили, що ПРРО може використовуватись у будь-якій сфері крім діяльності, пов’язаної з реалізацією пального на АЗС. Таке обмеження встановлене Законом про РРО.

Крім того працівники податкової зазначили, що державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій (реєстр РРО) містить в собі близько 100 моделей різних РРО, які дозволені до первинної реєстрації в органах ДПС та в повній мірі спроможні забезпечити будь-які потреби всіх суб’єктів господарювання, пов’язаних з процесами фіскалізації розрахунків.

Також було зауважено, що програмне забезпечення програмних РРО може інтегруватися із бухгалтерськими, іншими програмами, зокрема, в частині створення та ведення номенклатури товарів.

 

Крім того, фахівці звернули увагу на позитивні аспекти використання реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій для суб`єктів господарювання.

Наприкінці зустрічей учасники заходу отримували вичерпні відповіді на свої запитання щодо нововведень у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine