Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники податкової допомагають столичним платникам податків опановувати питання застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 16 лютого 2022 о 14:41

Сьогодні у ЦОП ДПІ Солом`янського району Головного управління ДПС у м. Києві відбулися дві чергові зустрічі з питань застосування РРО/ПРРО.

Фахівці нагадали, що з 01 січня 2022 року  застосовувати РРО та/або програмні РРО при здійсненні розрахункових операцій (незалежно від виду діяльності та обсягу доходу) зобов’язані фізичні особи – підприємці – платники єдиного  податку другої,  третьої та четвертої груп. 

Столичними податківцями було поінформовано слухачів про те, що підприємці мають можливість самостійно вирішувати, який вид реєстратора використовувати –апаратний РРО чи ПРРО. Так, програмний реєстратор розрахункових операцій можна встановити завантаживши безкоштовне програмне забезпечення від ДПС.

Крім цього, працівники податкової зазначили, що державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій (реєстр РРО) містить в собі близько 100 моделей різних РРО, які дозволені до первинної реєстрації в органах ДПС та в повній мірі спроможні забезпечити будь-які потреби всіх суб’єктів господарювання, пов’язаних з процесами фіскалізації розрахунків.

 

Наприкінці зустрічей учасники заходу отримували вичерпні відповіді на свої запитання щодо нововведень у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine