Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тривають зустрічі з ФОПами з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 17 лютого 2022 о 15:56

Сьогодні, у Центрі обслуговування платників ДПІ Дніпровського району Головного управління ДПС у м. Києві, відбулися чергові зустрічі зі столичними платниками податків щодо порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій та ведення обліку товарних запасів.

Податківці розповіли, які категорії підприємців, відповідно до вимог, чинного законодавства зобов’язані обов’язково застосовувати РРО/ПРРО та вести облік товарів, що знаходяться у місці продажу і підтверджувати такі товари первинними документами.

Зокрема зазначили, що ФОП – платники єдиного податку ІІ – ІV груп, зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО, але не зобов’язані вести облік товарних запасів, якщо вони не здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, та напівдорогоцінного каміння, або не є платниками ПДВ.

Крім того, ознайомили присутніх з порядоком заповнення та подання заяви про реєстрацію ПРРО.

 

Фахівці столичної податкової детально розглянули та відповіли на всі питання, які цікавили платників податків у ході проведених зустрічей.

Нагадуємо, що відповідне програмне забезпечення надається, Державною податковою службою, суб’єктам господарювання – безкоштовно, детальна інформація щодо застосування РРО та ПРРО розміщена на офіційному вебпорталі ДПС України у банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine