Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок застосування РРО/ПРРО як тема чергових зустріей з платниками Дарницького району

, опубліковано 17 лютого 2022 о 15:45

Фахівці столичного податкового управління продовжують інформувати суб’єктів господарської діяльності столиці стосовно нововведень у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з початку 2022 року. Так, сьогодні у ДПІ Дарницького району Головного управління ДПС у м. Києві податківцями проведено 2 зустрічі з платниками податків.

Столичні податківці звернули увагу платників на тому, що РРО або ПРРО не застосовують платники єдиного податку першої групи, до якої відносяться фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує  167  розмірів  мінімальної  заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

 

Також було зауважено, що програмне забезпечення програмних РРО може інтегруватися із бухгалтерськими, іншими програмами, зокрема, в частині створення та ведення номенклатури товарів.

Крім того, під час заходів також зупинилися на питаннях ведення обліку товарних запасів.

На завершення зустрічей підприємці отримали вичерпні відповіді на свої питання та друковану продукцію щодо застосування РРО/ПРРО.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine