Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання застосування РРО/ПРРО та порядку проведення декларування доходів громадянами як тема зустрічей в Печерському районі

, опубліковано 17 лютого 2022 о 16:23

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ Печерського району м. Києва було проведено дві тематичні зустрічі зі столичними платниками податків.

Під час заходів обговорювали питання використання суб`єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій, а також питання, що стосуються декларування доходів громадянами.

У ході зустрічей столичні податківці детально роз’яснювали суб’єктам господарювання Печерського району про те, що з 01 січня поточного року платники єдиного податку ІІ-ІV груп повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій незалежно від виду своєї діяльності та обсягу доходу.

Водночас фахівці ознайомили з наказом Міністерства фінансів України, яким запроваджується та вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи від 17 грудня 2020 року № 783 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 грудня 2020 р. за № 1295/35578, з 01.01.2022.

Завершальні етапи зустрічей проходили у форматі запитань та відповідей щодо заявленої теми.

 

Окрім того, податківці поінформували учасників зустрічі про інформаційні джерела на яких розміщуються роз’яснювальні матеріали із зазначеної тематики.

Роз’яснювальна робота щодо нововведень у застосуванні РРО/ПРРО буде продовжуватися і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine