Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

РРО та ПРРО для ФОП як тема чергових зустрічей в Деснянському районі

, опубліковано 17 лютого 2022 о 16:32

Сьогодні у рамках проведення інформаційно - роз’яснювальної кампанії з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій у центрі обслуговування платників ДПІ Деснянського району м. Києва проведено зустрічі з платниками податків столиці.

У ході зустрічей податківці зазначили, що з 01 січня 2022 року значно розширилось коло суб’єктів господарювання, які повинні застосовувати РРО та/або ПРРО.

Так, застосування РРО та/або ПРРО стало обов’язковим для платників єдиного податку другої – четвертої груп незалежно від обсягу доходу за умови здійснення ними розрахункових операцій.

Нововведення стосуються бізнесу, який отримує гроші від кінцевих покупців у формі готівки, жетонів, талонів або розрахунків з використанням банківських карток та інших платіжних систем. Проведення таких розрахунків можливе лише за наявності касового апарату, наголошують посадовці.

Слухачі мали змогу дізнатися про те, що ФОП – платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів.

 

Серед учасників заходів була розповсюджена друкована продукція з детальною інформацією щодо застосування РРО/ПРРО.

Наприкінці заходів податківці надали вичерпні відповіді на всі запитання щодо заявленої теми, а також рекомендували долучатися до інформаційних ресурсів ДПС.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine