Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичні податківці провели онлайн семінар з питань застосування РРО/ПРРО та нововведень у податковому законодавстві

, опубліковано 16 лютого 2022 о 16:56

Сьогодні фахівцями Головного управління ДПС у м. Києві був проведений онлайн семінар під час якого обговорювались основні аспекти реєстрації і застосування РРО/ПРРО та питання щодо запроваджених нововведень у податковому законодавстві.  

Фахівці столичної податкової поінформували учасників заходу, що використання реєстраторів розрахункових операцій стає простішим, дешевшим, швидшим для ведення бізнесу. Будь-який платник може завантажити безкоштовне програмне забезпечення, яке пропонує податкова служба і проводити розрахункові операції з покупцями товарів, послуг.

Під час онлайн заходу фахівці столичної податкової розповіли учасникам про порядок реєстрації програмного РРО, пояснили, як завантажити програмне забезпечення із вебпорталу податкової служби. Крім цього, нагадали, яка категорія платників зобов’язана застосовувати РРО/ПРРО з 01.01.2022 при здійсненні розрахункових операцій тощо.

Також до відома платників податків були доведені новації податкового законодавства, передбачені Законом України від 30.11.2021 №1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Захід завершився у форматі питання – відповіді.

Практика проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів для платників продовжується.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine