Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації у використанні РРО/ПРРО під час зустрічей з платниками в Голосіївському районі

, опубліковано 21 лютого 2022 о 11:13

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ Голосіївського району м. Києва було проведено дві тематичні зустрічі зі столичними платниками податків. Темою заходів були: «Новації в застосуванні РРО/ПРРО».

Фахівці нагадали, що з 01 січня 2022 року  застосовувати РРО та/або програмні РРО при здійсненні розрахункових операцій (незалежно від виду діяльності та обсягу доходу) зобов’язані фізичні особи – підприємці – платники єдиного  податку другої,  третьої та четвертої груп. 

Столичні податківці звернули увагу платників на тому, що РРО або ПРРО не застосовують платники єдиного податку першої групи, до якої відносяться фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує  167  розмірів  мінімальної  заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

Також, податківці повідомили, що реєстратори розрахункових операцій  та/або програмні РРО, та розрахункові книжки не застосовуються при здійсненні розрахунків за послуги у разі проведення таких розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів.

 

Серед слухачів була розповсюджена друкована продукція з детальною інформацією щодо застосування РРО/ПРРО.

Заходи проходили у форматі конструктивного діалогу. Столичні податківці надали фахові відповіді на всі запитання платників податків щодо заданої теми.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine