Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зафіксовано понад 191 тисячу звернень до ЦОПів столиці щодо отримання адміністративних послуг

, опубліковано 13 червня 2022 о 08:07

Протягом січня - травня 2022 року зафіксовано понад 191 тисячу звернень до центрів обслуговування платників столиці щодо отримання адміністративних послуг. Так, кількість наданих адміністративних послуг становить понад 175 тисяч, що охоплює видачу довідок, свідоцтв, ліцензій та інше.

Видано понад 23 тисячі карток платника податків та внесено до паспортів громадян України дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

У січні - травні поточного року понад 4 тисячі громадян отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Платникам податків, як юридичним, так і фізичним особам, для забезпечення можливості використання кваліфікованого електронного підпису протягом січня – травня 2022 року надано понад 11 тисяч електронних довірчих послуг.

Також протягом січня - травня 2022 року було зареєстровано
понад 3 тисячі реєстраторів розрахункових операцій та майже 6 тисяч книг обліку розрахункових операцій.

Зареєстровано майже 2 тисячі платників податку на додану вартість та майже 2 тисячі платників отримали витяг з реєстру платників ПДВ.

До центрів обслуговування платники столиці звертаються і стосовно отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи. Так, протягом січня - травня поточного року підготовлено та видано платникам понад 10 тисяч таких довідок.

Майже 82 тисячі фізичних та юридичних осіб здійснили реєстрацію платника єдиного податку та понад 27 тисяч платників отримали витяг з реєстру платників єдиного податку.

Також протягом п’яти місяців 2022 року майже 7 тисяч платників отримали або подовжили терміни дії ліцензій на роздрібну та оптову торгівлю тютюновими та алкогольними виробами.