Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запроваджено нові ставки акцизного податку на окремі види пального та нафтопродуктів

, опубліковано 17 жовтня 2022 о 09:55

Головне  управління  ДПС  у  м. Києві  повідомляє,  що  30 вересня 2022  року  набрав  чинності   Закон   України   від  21 вересня  2022  року  № 2618 – ІХ «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану».

Так, зокрема, починаючи з 30 вересня 2022 року тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, але не довше ніж до 01 липня 2023 року запроваджено такі ставки акцизного податку:

на бензини моторні, важкі дистиляти – 100,00 євро за 1000 літрів;

на скраплений газ, бутан, ізобутан – 52 євро за 1000 літрів;

на біодизель та його суміші, а також на паливо моторне альтернативне – 100,00 євро за 1000 літрів.

Крім того, тимчасово для важких дистилятів (газойль), біодизелю та його сумішей (що не містять або містять менш як 70 мас. % нафти або нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід) на основі моноалкільних складних ефірів жирних кислот, за кодами згідно з УКТ ЗЕД, зазначеними в п. 44 підрозд. 5 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, замовником якого згідно з умовами договору є Міністерство оборони України, ставки акцизного податку встановлено на рівні 0 євро за 1000 літрів.

Звертаємо увагу, що Законом № 2618 внесено зміни щодо оформлення податкового векселя при ввезенні на митну територію України або реалізації вироблених в Україні важких дистилятів та біодизелю імпортером або виробником, якщо замовником такого пального згідно з умовами договору є Міністерство оборони України.

Законом №2618 також внесено зміни до п. 82 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ, яким встановлено ставку ПДВ у розмірі 7 % на операції з ввезення на митну територію України та операції з постачання на митній території України окремих видів пального та нафтопродуктів.

Більш детальну інформацію щодо зазначених змін можна переглянути за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/622350.html

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e    

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:  kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua