Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року столичною податковою видано понад 8 тисяч ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами

, опубліковано 17 жовтня 2022 о 10:14

Протягом 9 місяців 2022 року суб’єкти господарювання, які здійснюють свою діяльність у Києві, отримали понад 8,3 тис. ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. З них: 4,7 тис. ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 3,7 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

У вересні поточного року, видано 1,4 тис. ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, а саме: 785 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 659 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Також, з початку року анульовано 1,9 тис. ліцензій, зокрема, у вересні 2022 року – 495 ліцензій.

Нагадаємо, що ліцензія на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пального, зберігання пального анулюється, зокрема, на підставі заяви суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) про анулювання своєї ліцензії (ст.ст. 3 та 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами та доповненнями).

При цьому, заява щодо анулювання відповідної ліцензії надається платником податків до органу ліцензування у довільній формі.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e    

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:  kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua