Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З 24 лютого 2023 року діють зміни щодо сприяння ввезенню на митну територію України безпілотних літальних апаратів та деяких інших товарів

, опубліковано 21 березня 2023 о 08:15

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що 24.02.2023 набули чинності положення Закону України від 6 лютого 2023 року № 2906-ІХ «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо сприяння ввезенню на митну територію України безпілотних літальних апаратів та деяких інших товарів».

Згідно з положенням цього Закону, підрозділ 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2011 р., №№ 13-17 ст. 112)  доповнено пунктом 92 такого змісту:

« 92. Тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102-ІХ, але не більше ніж до 1 січня 2024 року, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту (у тому числі переміщення (пересилання) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях) товарів, визначених пунктом 9-24 розділу ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України.

Положення цього пункту не застосовуються до товарів, що мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом та/або державою-агресором щодо України згідно із законодавством, та/або ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом».

Таким чином, з 24.02.23 року звільнені від оподаткування податком на додану вартість операції з імпорту безпілотних літальних апаратів та деяких інших товарів, визначених пунктом 9-24 розділу ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:

kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua