Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо можливості юридичної особи, як організатора азартних ігор казино в мережі Інтернет, стати платником єдиного податку третьої групи з особливостями оподаткування?

, опубліковано 21 березня 2023 о 08:17

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу платників податків, що тимчасово, з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, згідно з підпункту 9.2 пункту 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI, платниками єдиного податку третьої групи можуть бути, зокрема, юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми. До таких осіб не застосовується обмеження щодо обсягу доходу та кількості осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах.

Поряд з цим, Законом України від 12 січня 2023 року № 2876-ІХ «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо відновлення обмеження перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування», з 08.02.2023, внесено зміни, зокрема, до підпункту 9.3 пункту 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ стосовно обмежень щодо обрання спрощеної системи з особливостями оподаткування для суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з організації, проведення азартних ігор, лотерей (крім розповсюдження лотерей), парі (букмекерське парі, парі тоталізатора).

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:

kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua