Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники ДПС та Ради бізнес-омбудсмена обговорили питання податкової сфери

опубліковано 04 травня 2023 о 09:34

Напрями співпраці, а також актуальні питання оподаткування  розглянули представники ДПС та Ради бізнес-омбудсмена під час робочої зустрічі.

Як відзначила в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко, взаємодія Служби та Ради бізнес-омбудсмена є ефективною та результативною, адже дозволяє швидко та оперативно врегульовувати проблемні питання бізнесу.

«Не тільки Україна змінилася, змінився весь світ. Ми постали перед викликами, які вимагають нових концептуальних підходів та рішень. Ми маємо підтримати роботу чесного бізнесу і забезпечити наповнення бюджету», – відзначила Тетяна Кірієнко.

Також під час зустрічі учасники обговорили питання зупинення реєстрації податкових накладних, виконання ДПС судових рішень. Зокрема, вони  наголосили, що у цьому напрямі робота значно покращилася, а кількість скарг з боку платників суттєво скоротилася.

Представники податкової також поінформували про удосконалення механізму надання послуг платникам. За словами в. о. Голови ДПС, наразі Служба проводить подальшу діджиталізацію послуг та сервісів, реалізацію нових проєктів з податкового адміністрування з урахуванням рекомендацій міжнародних партнерів. Зокрема, вже удосконалено роботу Контакт-центру ДПС, запроваджено нові функції, які значно збільшують можливості для обробки запитів платників податків.

У свою чергу представники РБО відзначили ефективність роботи спільних експертних груп з ДПС, завдяки яким вдалося знайти оптимальні рішення з багатьох актуальних питань.