Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційна підтримка бізнесу: зустріч ДПС Києва та Укрлегпром

, опубліковано 11 травня 2023 о 11:49

Сьогодні українська легка промисловість є багатогалузевим комплексом з виробництва товарів народного споживання та відіграє важливу роль в економіці країни. 

Забезпечення підтримки легкої промисловості, зокрема в частині надання консультаційної допомоги для оперативного вирішення нагальних питань, які виникають у процесі ведення господарської діяльності відповідних підприємств стало предметом для обговорення під час сьогоднішньої онлайн-зустрічі представників столичної ДПС, Асоціації «Укрлегпром» та бізнесу. Зокрема сторони розглянули питання зупинення реєстрації податкових накладних/ розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Фахівець управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків детально проаналізував питання викладені у кейсі виробничого підприємства, з якими звернулася організація та надав практичні рекомендації, які допоможуть платнику уникнути найбільш поширених помилок при виконанні податкових зобов’язань. Зокрема, податківець роз’яснив процедуру подання таблиць даних платника ПДВ. 

Окремо зупинилися на особливостях ведення господарської діяльності підприємства та відповідності критеріям ризиковості постачальників сировини. 

На завершення зустрічі керівник податкової служби столиці Марина Твердохлєб відзначила ефективність взаємодії ДПС Києва та Асоціації, яка дозволяє оперативно розв’язувати проблемні питання бізнес-спільноти. 

Нагадаємо, захід відбувся у межах роботи комунікаційної податкової платформи. Скористатися платформою можна надіславши звернення на електронну адресу: kyiv.ikc@tax.gov.ua.  

Працюємо далі.

Разом до Перемоги!