Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виникають запитання з трансфертного ціноутворення, міжнародного оподаткування? – шукаємо відповіді

опубліковано 02 червня 2023 о 10:31

Платники податків можуть швидко і легко знайти потрібну інформацію за допомогою пошукового поля, яке розміщено на кожній сторінці вебпорталу ДПС і забезпечує зручний пошук інформації по сайту для максимальної ефективності користування. Вдосконалена система пошуку дозволяє знаходити інформацію як за  точною фразою, так і за ключовим словом або його частиною. Це допомагає швидко віднайти потрібну інформацію навіть якщо ви не знаєте точної назви або відповідної термінології.

Крім того, відповіді на запитання стосовно трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування можна знайти безпосередньо у підрозділі «Трансфертне ціноутворення та міжнародне оподаткування» розділу «Діяльність» на головній сторінці. Цей підрозділ складається з декількох напрямів, а саме:

— трансфертне ціноутворення;

— контрольовані іноземні компанії;

— оподаткування доходів нерезидентів;

— нерезиденти (постійні представництва).

Зважаючи на зміни податкового законодавства, складність та новизну напряму, Департамент трансфертного ціноутворення постійно працює над актуальними інформаційними матеріалами для наповнення вказаних підрозділів.

Звертаємо увагу на те, що нещодавно на вебпорталі ДПС розпочав роботу розділ «Онлайн-навчання» (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya). Структура навчального розділу також містить у собі підрозділ «Трансфертне ціноутворення та міжнародне оподаткування».

Доречно також нагадати про функціонування у кожному територіальному органі ДПС відповідних підрозділів, які відкриті до діалогу з бізнесом. Активна комунікація територіальних органів з платниками підтримується за допомогою різних платформ та методів отримання інформації, які можна знайти за посиланням https://tax.gov.ua/others/kontakti, а також контактами, розміщеними на субсайтах територіальних органів та сторінках у соцмережах.

Фахівці Департаменту трансфертного ціноутворення завжди долучаються до ініціатив громадських та інших організацій щодо участі в заходах та онлайн-дискусіях на теми: контролю за трансфертним ціноутворенням, виплатою пасивних доходів, діяльністю нерезидентів та контрольованих іноземних компаній.

Хто шукає — той знаходить!