Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Києва закликає інтернет-торговців відповідально ставитися до виконання своїх обов’язків перед покупцями та державою щодо фіскалізації розрахунків задля уникнення негативних наслідків фінансового характеру у вигляді штрафів

, опубліковано 20 жовтня 2023 о 17:43

З метою упередження ймовірних порушень порядку проведення розрахунків інтернет-торговцями повідомляємо наступне.

До податкового органу системно надходить інформація про діяльність на території м. Києва інтернет-магазинів, які здійснюють продаж товарів без застосування РРО/ПРРО та без видачі відповідних розрахункових документів.

Така інформація не залишається без уваги та є достатньою для організації фактичних перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю з порушеннями.

Так, нещодавно, податківцями столиці виявлено інтернет-магазин, в якому торгівля мобільними телефонами та електронними гаджетами торгової марки «Apple» здійснювалася платником єдиного податку без застосування РРО/ПРРО та без видачі відповідних розрахункових документів.

Як наслідок, підприємець отримав акт фактичної перевірки та буде притягнутий до фінансової та адміністративної відповідальності.

На сьогодні, за такі порушення чинним законодавством передбачено штраф у розмірі до 100 відсотків вартості проданих товарів у разі вчинення порушення вперше та до 150 відсотків вартості проданих товарів - за кожне наступне таке порушення починаючи з 01.10.2023 року.

"Ми закликаємо інтернет-торговців відповідально ставитися до виконання своїх обов’язків перед покупцями та державою щодо фіскалізації розрахунків задля уникнення негативних наслідків фінансового характеру у вигляді штрафів",- в.о. начальника ДПС Києва Марина Твердохлєб.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua