Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#інформаційна_підтримка_платників

, опубліковано 19 вересня 2024 о 15:30

Сьогодні в столичній податковій відбувся черговий вебінар для суб’єктів господарювання Києва. Тема заходу «Ділова мета та виявлення комерційно нераціональних операцій. Звітність з трансфертного ціноутворення». 

Під час вебінару фахівець управління трансфертного ціноутворення Костянтин Кравчук висвітлив питання щодо звітності з трансфертного ціноутворення, а саме розповів слухачам про терміни подання та яка існує відповідальність. Також спікер детально ознайомив аудиторію з особливостями заповнення звіту про КО та повідомлення про МГК, та назвав випадки, при яких повідомлення про МГК не потрібно подавати.

Окрім того, суб’єкти господарювання мали змогу почути важливу інформацію щодо комерційно нераціональних операцій (ділова мета). Фахівець столичної податкової ознайомив слухачів з вимогами до висвітлення економічної причини (ділової мети) в документації з трансфертного ціноутворення та обставинами, які можуть свідчити, що певна операція не має комерційної раціональності тощо.

Також столичним платникам податків надано рекомендації для належного обґрунтування наявності розумної економічної причини (ділової мети).

Наприкінці вебінару Костянтин Кравчук надав відповіді на питання учасників заходу, що стосувалися заявленої теми.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 

https://cutt.ly/UgBni5e 

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua