Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок проведення моніторингу контрольованих операцій викладено у новій редакції

, опубліковано 16 червня 2021 о 08:18

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що у новій редакції викладено наступні документи:

Порядок проведення моніторингу контрольованих операцій, який визначає напрями та особливості здійснення контролюючими органами моніторингу контрольованих операцій, який проводиться відповідно до пп. 39.5.1 п. 39.5 ст. 39 розд. I Податкового кодексу України (далі – Порядок моніторингу);

Порядок опитування уповноважених, посадових осіб та/або працівників платника податків з питань трансфертного ціноутворення, який визначає послідовність дій контролюючих органів та платників податків при організації та проведенні опитування для встановлення відповідності умов контрольованої операції принципу «витягнутої руки» (далі – Порядок опитування).

Порядок моніторингу визначає напрями та особливості здійснення контролюючими органами моніторингу контрольованих операцій.

Моніторинг здійснюється шляхом:

аналізу звітів, документації, майстер-файлу, повідомлень, звітів у розрізі країн, додаткової інформації та/або обґрунтувань, наданих платниками податків на запити центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, поданих платником податків відповідно до пункту 39.4 статті 39 розділу I Податкового кодексу України (далі – ПКУ);

аналізу податкової інформації, отриманої відповідно до статті 73 глави 7 розділу II ПКУ;

аналізу будь-яких інформаційних джерел, що містять відкриту інформацію та надають інформацію про зіставні операції та осіб.

З метою встановлення відповідності умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки» посадові особи контролюючого органу під час проведення аналізу звітів, документації, майстер-файлу мають право проводити опитування уповноважених осіб та/або працівників платника податків відповідно до Порядку опитування.

Нові  Порядки  затверджені  наказом  Міністерства   фінансів   України  від 17 березня 2021 року № 158 (зареєстровано в Міністерстві юстиції 28 травня 2021 року за № 707/36329), який набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine