Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено тематичну онлайн зустріч з актуальних питань щодо трансфертного ціноутворення

, опубліковано 30 червня 2021 о 16:53

Днями у Головному управлінні ДПС у м. Києві відбулася тематична онлайн зустріч з представниками бізнесу, темою якої стало обговорення актуальних питань застосування норм податкового законодавства щодо трансфертного ціноутворення.

«Податковий кодекс України встановлює певні критерії, за якими можна визначити, чи є операція контрольованою з метою ТЦУ чи ні. Усі ці критерії можна згрупувати за окремими ознаками та виділити 4 основні групи, а саме: суб’єктний склад, вид господарської операції, обсяг операції (вартісні ознаки з окремим контрагентом), обсяг доходу від діяльності компанії, який вказується в бухгалтерському обліку», –  розповіла заступник начальника столичної податкової Інна Якушко відкриваючи захід.

В ході онлайн спілкування Інна Якушко звернула увагу, що Законом України від 16 січня 2020 року № 466-IX встановлюється необхідність контролю за трансфертним ціноутворенням і щодо прибутку українських груп компаній, отриманого за кордоном. При цьому використовується трирівнева система аналітичних і звітних даних. Зазначена система має на увазі підготовку глобальної документації з ТЦУ.

Крім того, під час засідання були обговорені питання стосовно принципу «витягнутої руки», трансфертних цін та методів їх визначення, документації з ТЦУ, термінів та форми звітування, а також діючої системи штрафів у сфері трансфертного ціноутворення.

На завершення заходу онлайн слухачі мали можливість поставити запитання фахівцям податкової м. Києва щодо заявленої теми.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine