Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зміни в порядку помилково (надміру) сплачених коштів до бюджету

, опубліковано 01 липня 2021 о 08:23

Головне  управління ДПС у м. Києві повідомляє, що з 04 червня 2021 року набрали чинності зміни до Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, та перерахування компенсації частини суми штрафних (фінансових) санкцій, визначених за даними системи обліку даних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03 вересня 2013 року № 787.

Змінами визначено порядок перерахування між видами доходів і бюджетів коштів, помилково та/або надміру зарахованих до відповідних бюджетів через єдиний рахунок.

Зокрема, уточнено, що при зміні реквізитів рахунку за надходженнями, з якого необхідно здійснити повернення коштів державного та/або місцевих бюджетів, та перерахування між видами доходів і бюджетів коштів, помилково та/або надміру зарахованих до відповідних бюджетів через єдиний рахунок, таке повернення (перерахування) здійснюють зі зміненого рахунку за надходженнями.

Перерахування між видами доходів і бюджетів коштів, помилково та/або надміру зарахованих до місцевих бюджетів непідконтрольних територій через єдиний рахунок, здійснюється відповідним головним управлінням Казначейства у Донецькій та Луганській областях за висновком органу ДПС (без відповідного погодження з Донецькою та Луганською обласними військово-цивільними адміністраціями).

Повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до місцевих бюджетів непідконтрольних територій, з єдиного рахунка з причин технічних та/або методологічних помилок під час формування реєстру платежів з єдиного рахунка в розрізі окремого платника у складі зведеного реєстру платежів з єдиного рахунка згідно з Податковим кодексом України, здійснюється відповідним головним управлінням Казначейства у Донецькій та Луганській областях за повідомленням органу ДПС (без відповідного погодження з Донецькою та Луганською обласними військово-цивільними адміністраціями).

Довідково: зміни до наказу Міністерства фінансів України від 03 вересня 2013 року  № 787  затверджено   наказом   Міністерства  фінансів   України  від 29 квітня 2021 року № 244.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine