Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Повідомляйте податкову про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи

опубліковано 15 липня 2021 о 09:07

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що у разі зміни даних (наприклад: зміна місця проживання (податкової адреси), зміна прізвища, ім’я, по батькові, тощо) фізичні особи – платники податків зобов’язані, подавати контролюючим органам відомості про зміну таких даних протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання до контролюючих органів Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Форма № 5ДР) відповідно до пункту 70.7 статті 70 Податкового кодексу України.

Подати Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків можна в один із таких способів:

особисто або через законного представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу. Ознайомитися з адресами та режимом роботи Центрів обслуговування платників міста Києва можна на субсайті Головного управління ДПС у м. Києві: https://kyiv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/67502.html;

засобами електронного сервісу «Електронний кабінет» на субсайті Головного управління ДПС у м. Києві офіційного вебпорталу ДПС або за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Закликаємо дотримуватися вимог чинного законодавства, а також привести у відповідність свої реєстраційні дані.