Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як підтвердити вартість валютних цінностей для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

, опубліковано 17 листопада 2021 о 14:14

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що декларант зобов’язаний документально підтвердити грошову вартість, зокрема, таких об’єктів для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір) як валютні цінності, шляхом додання до одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація) засвідчених належним чином копій документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування.

Відповідно до пп. «а» п. 4 підрозділу 9 4 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі – ПКУ) об'єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі - об'єкти декларування) можуть бути, зокрема,  валютні цінності (банківські метали, крім тих, що не розміщені на рахунках, національна валюта (гривня) та іноземна валюта, крім коштів у готівковій формі, та права грошової вимоги (у тому числі депозит (вклад), кошти, позичені третім особам за договором позики), оформлені у письмовій формі з юридичною особою або нотаріально посвідчені у разі виникнення права вимоги декларанта до іншої фізичної особи.

Базою для нарахування Збору зазначених об’єктів оподаткування є грошова вартість відповідного об’єкта декларування або номінальна вартість грошової вимоги, у тому числі за позиками, наданими третім особам. У разі якщо така грошова вартість визначена в іноземній валюті, вартість таких валютних цінностей зазначається у гривні за офіційним курсом національної валюти до відповідного виду валютних цінностей, визначеним Національним банком України станом на дату подання Декларації. У разі якщо така грошова вартість визначена у вигляді банківських металів, вартість банківських металів зазначається, виходячи з маси та облікової ціни банківських металів, розрахованої Національним банком України станом на дату подання декларантом Декларації (пп. 7.1 п. 7 підрозділу 9 4 розділу ХХ ПКУ).

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine