Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як обчислюється рентна плата за спеціальне водокористування у разі відсутності дозволу із встановленими в ньому лімітами використання води?

, опубліковано 28 грудня 2021 о 10:41

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що за відсутності у водокористувача  дозволу  на  спеціальне  водокористування із встановленими в  ньому  лімітами  використання  води  рентна  плата справляється за весь обсяг використаної води, що підлягає оплаті як за понадлімітне використання (пп. 255.11.15 п. 255.11 ст. 255 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

За понадлімітне використання води рентна плата обчислюється за кожним джерелом водопостачання окремо згідно з установленими ставками рентної плати та коефіцієнтами (пп. 255.11.14 п. 255.11 ст. 255 ПКУ).

У разі перевищення водокористувачами встановленого річного ліміту використання води рентна плата обчислюється і сплачується у п’ятикратному розмірі виходячи з фактичних обсягів використаної води понад встановлений ліміт використання  води,  ставок рентної плати  та  коефіцієнтів (пп. 255.11.13 п. 255.11 ст. 255 ПКУ).

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine