Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо застосування РРО на зустрічі з столичними платниками податків

, опубліковано 18 січня 2022 о 16:29

Столичні податківці продовжують практику проведення зустрічей з платниками податків щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій чи програмних РРО фізичними особами – підприємцями.

Чергові 2 зустрічі відбулися сьогодні у ЦОП ДПІ Святошинського району Головного управління ДПС у м. Києві з підприємцями стосовно новацій у законодавстві щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій у 2022 році.

Податківці детально зупинились на вимогах у застосуванні РРО підприємціями - платниками єдиного податку та звернули увагу, що мають право не застосовувати касові апарати лише ФОПи першої групи, що здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню, не використовують працю найманих осіб. Водночас, податківці додали, що обов’язковим є застосування РРО для фізичних підприємців – платників єдиного податку другої – четвертої груп, які здійснюють розрахункові операції незалежно від обраного виду діяльності.

Окремо фахівці зупинились на реєстрації програмних РРО, що здійснюється з дотриманням розділу ІІ Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317.

Крім того, податківці роз’яснили норми Порядку щодо ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496.

Всі присутні, у яких виникли питання, не залишилися без кваліфікованої відповіді та отримали актуальну та корисну друковану продукцію: пам'ятки, листівки з питань впровадження РРО/ПРРО.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine