Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування доходів громадян та новації в застосуванні РРО/ПРРО як основні теми для обговорення під час зустрічей з платниками

, опубліковано 18 лютого 2022 о 16:40

Сьогодні у ДПІ Дарницького району Головного управління ДПС у м. Києві податківцями проведено 2 зустрічі з платниками податків.

У ході заходів фахівці податкової детально роз’яснювали суб’єктам господарювання про те, що з 01 січня поточного року платники єдиного податку ІІ-ІV груп повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій незалежно від виду своєї діяльності та обсягу доходу.

Нововведення стосуються бізнесу, який отримує гроші від кінцевих покупців у формі готівки, жетонів, талонів або розрахунків з використанням банківських карток та інших платіжних систем. Проведення таких розрахунків можливе лише за наявності касового апарату, наголошують посадовці.

Водночас працівники податкової акцентували увагу на питанні декларування громадянами доходів і зауважили, що з 1 січня 2022 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів. До 3 травня 2022 року громадяни та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, мають право подати декларацію про свій майновий стан і доходи за 2021 рік. Податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях, сплачуються до 1 серпня 2022 року (включно). Громадяни, які мають право на податкову знижку за результатами 2021 року, можуть подати декларацію до 31 грудня 2022 року включно.

 

З детальною інформацію щодо декларування доходів, отриманих у 2021 році, можна ознайомитися за посиланням https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2022/.

На завершення зустрічей підприємці отримали вичерпні відповіді на свої питання та друковану продукцію щодо застосування РРО/ПРРО.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine